Print this page

Προστατεύσετε τα αγαπημένα σας ρούχα

Rate this item
(1 Vote)

Μπορείτε! Αρκεί να ακολουθήσετε τις χρήσιμες συμβουλές μας για να περιποιηθείτε τα ρούχα σας. Αποσυμφορήστε την ντουλάπα σας για να δημιουργήσετε αποθηκευτικό χώρο ειδικά για τα αγαπημένα σας ρούχα!


Αποσυμφορήστε την ντουλάπα σας

• Κρατήστε μόνο τα κομμάτια που όντως φοράτε στην ντουλάπα σας. Πακετάρετε τα ρούχα για τις άλλες εποχές, ξεχωρίστε τα πράγματα που δεν σας ταιριάζουν πια και δωρίστε τα  για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Συγκεντρώστε όλα όσα χρειάζονται επιδιόρθωση και πηγαίνετέ τα σε μια μοδίστρα.

• Επιλέξτε προσεκτικά κρεμάστρες. Μη χρησιμοποιείτε συρμάτινες. Προτιμήστε υφασμάτινες ή τυλίξτε με ύφασμα τις πλαστικές για να μην τσακίζουν τα  παντελόνια.

 Αφήστε την ντουλάπα σας να "αναπνεύσει". Όταν τα παράθυρα είναι ανοικτά, ανοίξτε και τη ντουλάπα για να κυκλοφορεί φρέσκος αέρας. Κρεμάστε όποια ρούχα χρειάζονται αερισμό κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο. Οι οσμές έχουν την τάση να προσκολλώνται σε πλεκτά, οπότε αφήστε τα  έξω πριν τα τακτοποιήσετε.

• Διατηρήστε το σχήμα των ρούχων. Αδειάστε τις τσέπες των μπουφάν και των παντελονιών πριν τα κρεμάσετε, για να μην ξεχειλώσουν. Πριν κρεμάσετε τα  πουκάμισα, κλείστε το πάνω κουμπί. Μην τοποθετείτε τα ρούχα πολύ σφιχτά μέσα στην ντουλάπα, γιατί  δεν θα έχουν χώρο και θα τσαλακώσουν άσχημα. Προτιμήστε να διπλώσετε τα πλεκτά είδη, αντί να τα κρεμάσετε, γιατί θα χάσουν το σχήμα τους

• Μην ξεχνάτε τα παπούτσια. Μην τακτοποιείτε τα παπούτσια σας αμέσως αφού τα φορέσετε – αερίστε τα πρώτα. Γεμίστε τα με παλιές εφημερίδες για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Αν τα παπούτσια σας βραχούν, γεμίστε τα με παλιές εφημερίδες και αφήστε τα να στεγνώσουν σε ένα ζεστό δωμάτιο.

 

Φροντίδα για τα ρούχα σας

  • Αφαιρέστε τα  χνούδια. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για τα ρούχα (ή κολλητική ταινία που θα την τυλίξετε γύρω από τα δάχτυλα του χεριού σας ) για να απομακρύνετε τρίχες και χνούδια.
  • Πλύνετε τα ρούχα γυρισμένα μέσα-έξω για να διατηρηθεί το χρώμα τους. Κλείστε φερμουάρ και κουμπιά πριν από το πλύσιμο, έτσι ώστε να μην πιαστούν σε άλλα ρούχα.
  • Σιδερώστε τα από την ανάποδη για να μην αφήσει σημάδια το σίδερο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα διπλώσετε και τα τακτοποιήσετε για να μην τσαλακώσουν.
  • Κρατήστε τα καθαρά. Πλύνετε τα ρούχα σας πριν τα συσκευάσετε  για μια ολόκληρη σεζόν, ακόμη και αν δεν φαίνεται να είναι λερωμένα. Η αόρατη βρωμιά όπως ο ιδρώτας και η πιτυρίδα θα προσελκύσει τους σκώρους. Πακετάρετέ τα σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες για πρόσθετη προστασία.

 

Μερικές καλές ιδέες

  • Μην τοποθετείτε μάλλινα ή μεταξωτά σε αεροστεγείς συσκευασίες: οι ίνες πρέπει να αναπνέουν.
  • Κρεμάστε τα ρούχα από τα πιο κοντά προς τα πιο μακριά. Βάλτε παρόμοια αντικείμενα μαζί και στη συνέχεια ανάλογα με το χρώμα. Τακτοποιώντας τα πάντα με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να δείτε τι έχετε  και τι σας λείπει.
  • Κοιτάξτε την ντουλάπα σας μία φορά το μήνα και κρατήστε εκτός της ντουλάπας όσα δεν φοράτε για ένα μήνα. Αν δεν φορέσετε κάποιο από αυτά κατά τη διάρκεια του εν λόγω μήνα, δώστε το ή μαζέψτε το. Εφαρμόστε τον ίδιο κανόνα για το μακιγιάζ - πετάξτε ό, τι δεν έχετε χρησιμοποιήσει για έξι μήνες.
  • Χρησιμοποιήστε το μαλακτικό ρούχων Lenor που χάρη στη νέα του σύνθεση εισχωρεί ανάμεσα στις ίνες των ρούχων και τα βοηθά να διατηρούνται σαν καινούργια για μεγαλύτερο διάστημα*.

 

Και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα πλύνετε τα ρούχα σας με το νέο Lenor απορρυπαντικό που θα βρείτε τώρα και σε κάψουλες και δώστε στα ρούχα σας την αστραφτερή καθαριότητα και φρεσκάδα που μπορείτε να δείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε. Τώρα, η αισθησιακή καθαριότητα του Lenor απορρυπαντικού και σε νέες υπερσυμπυκνωμένες υγρές κάψουλες! Απλά τοποθετήστε μία στην καρδιά της πλύσης. Μία κάψουλα αρκεί για αστραφτερή καθαριότητα και φρεσκάδα που διαρκεί!

*σε σχέση με χρήση μόνο απορρυπαντικού

 

ΠΗΓΗ: https://www.epithimies.gr

Read 6568 times